Ratatui na pari

Sastojci:

2 tikvice

4 paradajz

2 luka

1 crvena paprika

8 čenova belog luka

majčina dušica

hladno presovano suncokretovo ulje

Priprema:Isecite paradajz na 4 dela i odstranite semenke,tikvice isecite na krugove dužine 0,5 cm.Očistite papriku i isecite je na kockice.Očistite i sitno iseckajte crni i beli luk. Svo povrce stavite u vas aparat za kuvanje na pari i ostavite 10 ili vise minuta u zavisnosti od toga da li volite dobro kuvano (što vam ne preporucujemo).

Servirajte u dubokoj činij dodajući majčinu dušicu i hladno presovano suncokretovo ulje po želji. Takodje, mozete dodati i nekoliko crnih maslinki. Umesto mesa,uz ratatui mozete jesti jaja pripremljena na razne načine. Mozete i menjati vrste povrca prema godisnjem dobu i tako praviti razne vrste ratatuija. Zašto ne biste u ratatui umesto majčine dušice dodati kari i tako dobili egzoticno jelo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *